VALTAKUNNALLINEN VAIHDE
Palvelemme arkisin klo 8-16

Skannaus ja vektorointi

Skannaamme vanhat suunnitelmasi, jotka ovat paperi-, kuultopaperi- tai muovioriginaaleja. Toteutamme myös mikrofilmikorttien skannaukset. Tallennamme skannatut tiedostot esimerkiksi TIF-muotoon. Skannattuja tiedostoja voi helposti ladata internetiin tai projektipankkiin. Niitä voi myös käyttää CAD-ohjelmassa pohjana, jonka päälle on helppo piirtää kohde uudestaan.

 • Kuvat skannataan tiedostoiksi 1:1 koossa alkuperäisen suhteen (oletus).
 • Kuvat skannataan 200dpi/400dpi resoluutiolla.
 • Skannattavan kuvan maksimileveys mustavalkoisten piirustusten skannauksessa on 914 mm ja värillisten 1060 mm.
 • Skannattavan kuvan pituus voi olla jopa 6 metriä tai pidempi
 • Yleisimmät tallennusformaatit: TIF (oletus).
  Muita formaatteja ovat mm.: PDF, PNG, JPG.
 • Skannatut tiedostot toimitetaan sähköpostilla tai CD:lle tallennettuna. Lisäksi voimme toimittaa skannatut tiedostot myös esim. latauslinkin kautta.

Arkistoskannauksella saat siirrettyä arkistosi digitaaliseen muotoon, jolloin se mahtuu pieneen tilaan

Arkistoskannauksessa arkiston piirustukset skannataan tiedostoksi 1:1 alkuperäisten kuvien kanssa. Originaalin ulkoasu säilyy skannatussa tiedostossa sellaisenaan.

 • Nimeämme kuvat annetun ohjeen mukaisesti.
 • Tallennamme kuvat omiin kansioihin, jotka on nimetty kunkin kohteen mukaan.
 • Tallennamme tiedostot sovitulla tavalla.

Huoltokirjaskannauksia teemme taloyhtiöille aina kunkin tilaajan ohjeiden mukaisesti.

 

VEKTOROINTIPALVELUT

Jos paperi- tai muovialkuperäiseen on tarvetta tehdä muutoksia tai halutaan piirtää sähkö- tai LVI-suunnitelmat kuvan päälle, kuva kannattaa vektoroida eli muuttaa vektoriformaattiin. Vektoriformaatit käsittelevät kuvan kaikkia objekteja vektoreina ja niitä on siksi helppo muokata. DWG aukeaa monessa eri CAD-ohjelmassa.

Automaattivektorointi on paras vaihtoehto kun vain osia piirustuksesta halutaan muuttaa

Automaattivektorointi tarkoittaa sitä, että skannattu rasterikuva muutetaan vektoriformaattiin. Lähtökohtana on siis aina jo valmiiksi skannattu kuva. Automaattivektoroitua tiedostoa voidaan käyttää, kun halutaan piirtää sähkösuunnitelmat, etenkin jos pohjaan pitää vielä lisäksi päivittää kohteeseen tehdyt muutokset. Automaattivektorointi on myös käyttökelpoinen, kun vain jokin tietty osa kuvasta pitää korjata, eikä haluta piirtää koko kuvaa uudelleen. Esimerkkinä tästä kerrostaloon tehtävät parvekelasitukset, jolloin vain osa kuvasta halutaan esittää millintarkasti. Paras laatu saadaan hyvälaatuisesta mustavalkoisesta originaalista. Vektoroitu tiedosto tallennetaan DWG- tai DXF-formaattiin.

Teemme myös käsinvektorointeja. Uudelleen käsinpiirretty kuva on laadukas vektoritiedosto. Tasojärjestelmä sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä Sari Honkonen gsm 040 4551 960 tai sari.honkonen@kopioniini.fi